1682: Regele Ludovic al XIV-lea al Franței își mută întreaga curte la Versailles. Și a cam avut ce muta, că a lui curte numai mică nu era. Astfel, Versailles a devenit sediul oficial al guvernului. A simțit omul nevoia de schimbare, ce să faci.

1889: Turnul Eiffel este deschis oficial spre vizitare publicului larg, în cadrul expoziției universale din Paris. Era cazul să se și deschidă, doar nu fusese construit doar de amorul artei.

1899: România participă la prima Conferință a Păcii, care s-a desfășurat la Haga. La acest forum internațional s-a încheiat Convenția asupra reglementării pașnice a conflictelor internaționale. De parcă s-a și apucat careva să respecte reglementarea pașnică.

1994: Are loc inaugurarea oficială a tunelului de sub Canalul Mânecii, considerat de experți ca „lucrarea secolului”. Lung de 50,4 km, a costat 10 miliarde de lire sterline. Dar a cam și fost de săpat ceva, cu niște coșcogea utilaje, după cum bine puteți vedea în imagine. Oricum, important e că s-a făcut tunelul. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Wikipedia / Tambo

CITEȘTE ȘI: Prima transmisiune sportivă live

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.