1960: La București, atleta Iolanda Balaș a stabilit un nou record mondial la săritura în înălțime: 1,85 m. Și și-a tot îmbunătățit recordurile. La un moment dat, când ea sărea 1,91 m, nicio atletă nu depășea 1,78 m. A fost o sportivă formidabilă. O adevărată regină a recordurilor.

1654: În Suedia se produce schimbarea la tron. Regina Cristina abdică și este succedată de vărul ei, Carol al X-lea Gustav. Unul dintre motivele abdicării a fost acela că regina nu voia să se mărite, în consecință nu putea avea un moștenitor legal al coroanei. Păi dacă nu voia femeia să-și pună pirostriile ce să-i faci, s-o măriți cu forța?

1961: Primul titlu de campion mondial cucerit de un luptător român, Valeriu Bularca, la Campionatul Mondial de lupte greco-romane de la Yokohama. Trei ani mai târziu devenea vicecampion olimpic la Tokyo. E limpede că avea stofă de învingător.

1956: A venit pe lume jucătorul suedez de tenis Björn Borg. E considerat o legendă a acestui sport. A câștigat, de-a lungul carierei, nu mai puțin de 100 de trofee. Vă dați seama, boieri dumneavoastră, ce spațiu generos îi trebuia să și le așeze pe toate la vedere? Că doar nu le ținea în pivniță 🙂 (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Ziua învățătorului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.