• 1540: Regele Henric al VIII-lea al Angliei s-a însurat pentru a patra oară. Mireasă i-a fost Anne de Cleves (foto), nemțoaică de felul ei, despre care Henric a zis, când a văzut-o, că e ”urâtă ca o iapă belgiană”. Nu l-a tras ața la însurătoare cu Anne, numai că se făcuse o înțelegere prealabilă, așa că nu avea cum s-o dea la întors. Până la urmă, văzând că e dorită ca un șoarece în hambarul cu cașcaval, femeia a fost de acord cu divorțul.
  • 1912: Geofizicianul german Alfred Wegener prezintă, pentru prima oară, teoria derivei continentale, conform căreia la început fusese un continent mare de tot, din care s-au desprins celelalte. De bună seamă că teza lui a fost privită chiorâș de mulți.
  • 1929: Regele Alexandru, al sârbilor, croaților și slovenilor, suspendă constituția din regat. Ce și-o fi spus omul: ”Ia mai terminați, măi, cu democrația și cu drepturile, io-s șeful aci!”. Greu cu unii regi.
  • 1942: Pan American Airlines devine prima companie aeriană comercială care face zboruri în jurul lumii. În orice există un început, la urma urmei. Numai că pe vremea aceea era bine să eviți spațiul aerian al multor țări, că totuși era război, nu puteai zbura cu steagul alb pe avion.

Sursa datelor și foto: Wikipedia

Citește și: A inventat aparatul de ras, dar și-a păstrat mustața

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.