• 131Este atestată documentar Roșia Montană. A fost înființată în timpul domniei lui Traian, ca așezare minieră, cu coloniști din Iliria. Purta numele Alburnus Maior. Un loc încărcat de istorie.
  • 1886: Chimistul german Clemens Winkler a descoperit un nou element chimic. Unul pe care l-a numit germaniu. Patriot omul, foarte frumos din partea lui. E drept că doar nu se apuca să-l boteze chineziu sau brazilianiu.
  • 1898: În cadrul Concertelor Colonne din Paris are loc premiera ”Poemei române”, a lui George Enescu. A fost prima sa apariție publică în calitate de compozitor. Avea 16 ani și jumătate. De fapt ce să te mai miri, la patru ani a început să cânte la vioară, iar la cinci ani a avut primul concert. Nu degeaba George Enescu este considerat cel mai important muzician român. Merită toată prețuirea.
  • 1952: Elisabeta a II-a devine regina Marii Britanii după moartea tatălui ei, George al VI-lea. Este singurul monarh britanic care a ajuns să celebreze ”Jubileul de safir” (în 2017, la 65 de ani de domnie). Acum se împlinesc, iată, 69 de ani de când a urcat pe tronul Regatului Unit. Mulți înainte! (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.