• Îl sărbătorim, azi, și mici, și mari, pe dragul de Moș Nicolae. Un bătrânel simpatic care ne aduce în fiecare an daruri. Un simbol care ne bucură, care ne face să zâmbim, dăruindu-ne stropi de fericire. La mulți ani tuturor celor care își sărbătoresc astăzi, de Sf. Nicolae, onomastica.
  • 1877: Inventatorul american Thomas Alva Edison a realizat prima înregistrare sonoră, recitând „Mary had a little lamb”, la West Orange, în New Jersey. A făcut înregistrarea pe un aparat inventat de el, firește, și anume fonograful. Bună treabă a făcut Edison cu ustensila cu pricina.
  • 1877: Apare primul număr al ziarului ”The Washington Post”. Una dintre cele mai vechi dar și cele mai respectate publicații media din SUA. A adunat, de-a lungul vremii, 47 de premii Pulitzer. Ceea ce spune mult.
  • 1982: A venit pe lume Susie Wolff, care avea să ajungă pilot de curse automobilistice. Britanica și-a dovedit măiestria de pilot într-o lume, cea a concursurilor auto, dominată de bărbați. Ea a dovedit însă că talentul și performanțele nu țin de gen. Jos pălăria! (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: pixabay.com

CITEȘTE ȘI: S-a dat liber la tras la măsea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.