• 1644: Vine pe lume Louise Françoise de la Baume le Blanc de la Vallière (uff, lung nume, greu de ținut minte). Prescurtat, Louise de la Vallière. A fost prima din cele trei favorite ale regelui Ludovic al XIV-lea al Franței, în perioada 1661-1667. Favorite adică metrese, ibovnice, amante, țiitoare, cum vreți a le zice, ce s-o mai întoarcem pe după tufiș. Multe treburi a avut cel supranumit ”Regele Soare”. Treburi de stat, firește, nu vă gândiți la alte cele 🙂
  • 1863: La Londra a fost pus în funcțiune primul metrou din lume, pe o porțiune de 6,3 kilometri, în sectorul Victoria Street. Tracțiunea era realizată de o mașinărie cu aburi. Era chiar culmea să fie făcută cu calul. Sau cu boul.
  • 1867: S-a înființat Biblioteca Academiei Române. Un moment de referință, care se cuvine prețuit oricâți ani ar trece de atunci.
  • 1926: La 21 de ani, înotătoarea americană Gertrude Ederle a fost prima femeie din lume care a traversat Canalul Mânecii. L-a traversat înot, de bună seamă, doar nu cu vreo pirogă. Drumul ei prin apă a durat 14 ore și jumătate. Și a doborât și recordul masculin. Chiar a fost o femeie hotărâtă. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.