• 1327: Potrivit propriilor spuse, poetul Francesco Petrarca ar fi văzut-o pentru prima oară pe Laura, iubirea sa idealizată, în Biserica ”Sf. Clara” din Avignon. Dragostea pentru ea l-a făcut să scrie 317 de sonete în anii care au urmat. De invidiat un așa amor, de 317 sonete…
  • 1795: Apare prima carte românească de matematică, ”Aritmetica”, tipărită în Moldova și datorată episcopului de Hotin, Amfilohie Hotiniul. Pesemne va fi fost priceput la cifre Amfilohie. Oricum, de apreciat că s-a îngrijit de apariția acestei cărți.
  • 1893: Meciul de box dintre americanii Andy Bowen și Jack Burke a rămas fără câștigător după 110 runde, un total de 7 ore și 19 minute. Este cel mai lung meci de box din toate timpurile. Ambițioși cei doi, să-și care pumni vreme de mai bine de șapte ceasuri. Dat fiind că lunga dispută n-a avut niciun câștigător, mai bine mergeau să vadă un film decât să se chelfănească, mai socializau fără pumni în cap.
  • 1974: La Brighton, în Marea Britanie, formația ABBA câștigă cea de-a 19-a ediție a concursului Eurovision, cu piesa Waterloo. O trupă de legendă a veacului trecut, ale cărei piese mai sunt ascultate însă și astăzi cu plăcere. Nu de alta, dar ABBA a făcut muzică, nu a jucat șotron pe un portativ. Așa că nu e de mirare că de-a lungul vremii a vândut peste 370 de milioane de discuri. Discuri de muzică, nu din cele care se aruncă în proba de atletism. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Wikipedia / Beeld en Geluidwiki

CITEȘTE ȘI: Au și automobiliștii ziua lor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.