• 1455: Petru Aron, domn al Moldovei, primește un ultimatum de la sultanul Mahomed al II-lea, prin care i se cere sa plătească un tribut de 2.000 de galbeni în termen de trei luni. În termeni mai puțin diplomatici, solul otoman i-o fi transmis domnitorului ceva de genul: ”Mă monșer Petru, fă naibii rost de parale, că s-a trezit sultanul cu fața la cearșaf și pe-ăsta când îl apucă știi că îl ține. Hai, dă ceva de băut și semnează aci că ai luat la cunoștință, că trebuie să plec degrabă și mă enervează și calul, tot mormăie că e obosit”.
  • 1895: Lângă Londra are loc prima cursă ciclistă contra cronometru pe șosea. Evenimentul a fost organizat de North Road Cycling Club, pe un traseu de 50 de km. Era cazul să se cronometreze și cursele cicliste, să nu aibă impresia cooncurentul că pedalează ca vodă-n lobodă.
  • 1962: Membrii trupei The Beatles au lansat primul lor hit în Anglia, ”Love Me Do”. Ehei, ce vremuri, ce muzichie…
  • 1962: ”Dr. No”, primul film din seria James Bond, are premiera în Marea Britanie. În distribuție erau Sean Connery și „Bond girl“ Ursula Andress. Bună combinație de agent 007 și de ”bondiță” au găsit. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.