• 1556Bayram Khan iese învingător din cea de-a doua bătălie de la Panipat și restabilește puterea mogulilor în India. Te pui cu mogulu’? Ăla conduce și când doarme, că așa vrea scufia lui.
  • 1757: Războiul de șapte ani: Frederic cel Mare învinge armatele aliate ale Franței și Sfântului Imperiu Roman în Bătălia de la Rossbach. Lungi războaie se mai făceau pe vremuri, zici că unii aveau o plăcere aparte să se ciomăgească.
  • 1913: Regele Otto al Bavariei este detronat de vărul său, prințul regent Ludwig, care își asumă titlul de Ludwig al III-lea. Cum te sapă unii de prin familie nu te sapă nimeni.
  • 1930: Aparatul german ”Dornier Do X” (foto), cel mai mare, mai greu și mai puternic hidroavion din lume la acea dată, pornește de la Lacul Constanța în primul său zbor de promovare spre Amsterdam. Adevărul e că arăta ca o gălușcă mare, nu-ți venea să te sui în el, că părea greu de crezut că se poate ridica în aer.
  • 1994: Pugilistul George Foreman, de 45 de ani, a devenit cel mai în vârstă campion la categoria grea a WBA (World Boxing Association). Avea ceva sânge în instalația mănușii. (T.V.S.)

Sursa datelor: ro.wikipedia.ro. Foto: wikipedia / Bundesarchiv Bild

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.