1913: A venit pe lume în Darjeeling, India, cea care avea să ajungă faimoasa actriță Vivien Leigh. Englezoaică de felul ei, chiar dacă s-a născut pe plaiuri indiene, Vivien a fost înzestrată nu doar cu frumusețe, ci și cu talent actoricesc. Nu degeaba a obținut două Oscaruri, unul pentru interpretarea personajului Scarlett O’Hara din ”Pe aripile vântului” (1939), iar celălalt pentru rolul Blanche DuBois din filmul ”Un tramvai numit dorință” (1951). O doamnă căreia îi puteai dărui reverențe la nesfârșit, fiindcă le merita cu prisosință.

1930: ”Păsăroiul” german ”Dornier Do X” (foto stânga), cel mai mare, mai greu și mai puternic hidroavion din lume la acea dată, pornește de la Lacul Bodensee în primul său zbor, cum ar veni de promovare, spre Amsterdam. Și bine s-a descurcat, nimic de zis.

1940: Franklin Delano Roosevelt este ales președinte pentru un al treilea mandat, fapt unic în istoria Statelor Unite. A fost unul dintre cele mai importante personaje politice ale veacului trecut, într-o perioadă istorică înnegurată.

1994: La 45 de ani, boxerul George Foreman a devenit cel mai în vârstă campion la categoria grea WBA (World Boxing Association). O fi fost el ”bătrân”, dar avea un pumn cu care era de evitat să faci cunoștință, altminteri rămâneai ca frumoasa din pădurea adormită. Pe o perioadă nedeterminată. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto mare: Wikipedia. Foto mic: Wikipedia / Bundesarchiv

CITEȘTE ȘI: Metroul de acum 131 de ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.