• 1919: A fost creată compania producătoare de filme United Artists, de către Charlie Chaplin, Mary Pickford, Douglas Fairbanks și D.W. Griffith. Nume de nume, cum ar veni. Cât despre casa de filme propriu-zisă, un nume de referință în istoria cinematografiei.
  • 1979: Și dacă tot scriam mai sus de filme, are loc premiera producției cinematografice „Nea Mărin Miliardar”, în regia lui Sergiu Nicolaescu, avându-l, de bună seamă, în rolul principal pe Amza Pellea. Un film cu o distribuție de excepție, care i-a făcut pe mulți să zâmbească în niște vremuri cenușii și care poate fi revăzut oricând cu plăcere.
  • 2015: Tabloul ”Nafea faa ipoipo” („Când te vei căsători”), pictat de Paul Gauguin în 1892 și care înfățișează două tinere din Tahiti, a fost vândut pentru 300 de milioane de dolari, devenind cea mai scumpă operă de artă din istorie. Nu stătea defel prost cu banii cine l-a cumpărat.
  • 1965: A venit pe lume Gheorghe Hagi, cel care avea să ne aducă atâtea și atâtea bucurii în fotbal. La mulți ani, Gică Hagi! (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.