• 1848: Președintele american James Knox Polk a declanșat celebra „goană după aur”. Asta fiindcă l-a luat gura pe dinainte și a anunțat descoperirea de mari zăcăminte de aur în California. I-a trebuit să se bage în seamă.
  • 1901A venit pe lume Walt Disney, desenator, regizor și producător de film animat, câștigător de 22 de ori al premiilor Oscar. Disney și echipa sa au creat unele din cele mai frumoase filme de animație din lume și unele din cele mai cunoscute personaje, inclusiv cel pe care majoritatea îl consideră cumva un alter ego al său, Mickey Mouse. A bucurat, cu creațiile sale, milioane de oameni, de la mic la mare, din toate colțurile lumii, lucru pentru care merită toată prețuirea.
  • 1933: În SUA se dă liber la trăscău, adică se încheie prohibiția. Decretată la 16 ianuarie 1920, prin aplicarea celui de-al 18-lea amendament al Constituției americane, care condamna producerea, transportul sau comercializarea alcoolului, prohibiția nu a adus, așa cum se urmărise, o îmbunătățire a vieții sociale și economice, ba din contră, doar corupție și violențe. Cât s-o fi tras la măsea după ce s-a ridicat interdicția la bețivăneală e cam greu de imaginat.
  • 1936: Uniunea Sovietică adoptă o nouă constituție. Și la ce i-a folosit? Că oricum constituția acolo se numea Stalin, ce zicea tătuca era literă de lege, și dacă numai sughița. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.