• 1848: Președintele american James Knox Polk a declanșat așa-numita „goană după aur”. L-a luat gura pe dinainte și a anunțat că s-au descoperit zăcăminte de aur în California. I-a trebuit să se bage-n seamă.
  • 1901: A venit pe lume Walt Disney, desenator, regizor și producător de film animat. A câștigat 22 de premii Oscar. A realizat producții cinematografice uimitoare, care fascinează până și în ziua de azi cu personajele lor de desen animat. Cam asta înseamnă să lași cu adevărat ceva în urmă.
  • 1933: În SUA se încheie prohibiția, după 13 ani în care teoretic nu s-ar fi băut, chit că practic se trăgea la măsea cu simț de răspundere, nu glumă. A fost una dintre cele mai bolovănoase reglementări, fiindcă a dezvoltat comerțul ilegal cu trascău la greu. Una e să-i zici omului să nu mai mănânce, hai să spunem că s-ar descurca oarecum cu asta, dar să-i spui să nu mai bea poate chiar îl enervezi 🙂
  • 1936: Uniunea Sovietică adoptă o nouă constituție. O constituție de genul că ai voie să faci numai ce zice Stalin. Și Stalin zicea că n-ai voie să faci nimic pe tarlaua dumisale.

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Zappa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.