1888: Fără ca soțul dumisale, Carl, să știe, Bertha Benz și cei doi fii ai săi, Richard și Eugen, se urcă la bordul automobilului (foto) inventat de herr Benz și călătoresc nu mai puțin de 106 kilometri, de la Mannheim la Pforzheim. Această primă călătorie de succes are o contribuție semnificativă la eliminarea rezervelor potențialilor cumpărători ai automobilului patentat de Benz. Bună idee de marketing a avut frau Bertha.

1930: Venea pe lume astronautul Neil Armstrong, primul om care avea să pășească pe Lună (misiunea Apollo 11, 1969). N-a fost de ici, de colo să fii primul pământean primit de Lună în ospeție.

1583: Exploratorul Humphrey Gilbert a înființat prima colonie engleză în America de Nord, orașul St. John’s, astăzi în provincia Newfoundland din Canada. A înființat și omul ce i-a venit la îndemână, că doar nu era să întemeieze o colonie de furnici.

1882: Cetshwayo Ka Mpande, ultimul rege suveran al poporului Zulu, sosește la Londra pentru o audiență la regina Victoria. Ce-i drept suna cumva aparte să fii rege și să mergi în audiență. O fi stat mult Mpande în anticameră?

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Domnu’ Perignon și a lui…

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.