• În România se sărbătorește azi Ziua automobilistului. E legată de data de 5 aprilie 1904, când, la București, a luat ființă Automobil Club Regal, care mai apoi avea să devină Automobil Clubul Român. La mulți ani, automobiliști, drumuri bune să aveți pe oriunde vă vor purta roțile mașinilor!
  • 1792: Președintele american George Washington își exercită autoritatea de veto asupra unui proiect de lege, fiind pentru prima dată când această prerogativă este utilizată în SUA. Bine s-a orientat nea George.
  • 1955: Sir Winston Leonard Spencer Churchill se retrage din viața politică, după 50 ani de activitate, pentru a se dedica scrisului. De altfel, pentru operele sale, în special pentru ”Al Doilea Război Mondial” (în șase volume), a și luat Premiul Nobel pentru Literatură. O fi avut omul condei, ce să zici.
  • 2013: Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit a fost recompensată cu un premiu BAFTA onorific pentru sprijinul pe care l-a acordat întreaga sa viață filmului și televiziunilor britanice. A fost declarată totodată și ”Cea mai memorabilă fată Bond”, pentru apariția ei alături de Daniel Craig în clipul de promovare a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012. O apariție chiar memorabilă în clipul cu pricina.

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI: Ziua animalelor fără stăpân

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.