• 1774: În a doua sa călătorie peste mări și țări, exploratorul James Cook descoperă, la vreo 1200 de kilometri de Australia, un ciopor de insule în Oceanul Pacific. Și dacă tot erau cumva la pachet, le-a botezat Noua Caledonie (după numele latin al Scoției, Caledonia), chit că el era englez. În fine, așa i-o fi plăcut lui, nu te pui cu alegerile la botezat descoperiri ale exploratorilor.
  • 1886: Bravul războinic apaș Geronimo i se predă generalului Nelson Miles, din Arizona, după aproape 30 de ani de lupte împotriva armatelor americane și mexicane. S-o fi lămurit și el că se bate cu morile de vânt. Oricum, povestea lui e de roman. Unul cu multe tomuri.
  • 1972: Înotătorul american Mark Spitz câștigă cea de-a șaptea medalie de aur la Olimpiada de la München. A devenit, astfel, primul sportiv care a cucerit șapte medalii de aur la o Olimpiadă. La o asemenea performanță n-ar mai fi avut ce comenta nici Croitorașul cel viteaz.
  • 1998: În California, Larry Page și Sergey Brin au înființat compania Google. Asta cu scopul de a promova motorul de căutare pe care l-au dezvoltat într-un proiect de cercetare la Universitatea Stanford. Cine se gândea atunci că Google va ajunge cel mai bun prieten al omului? (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.