• 1332: Într-o scrisoare emisă de Cancelaria papală de la Avignon se atestă existența claselor sociale în Moldova de Sud-Vest, făcându-se referire la „puternicii acelor locuri”. Nu te pui cu boierii, taică.
  • 1582: Papa Grigore al XIII-lea implementează Calendarul gregorian în Italia, Polonia, Portugalia și Spania. Prin această mișcare, ziua de 4 octombrie a acestui an a devenit 15 octombrie. Așa că aceia care s-au născut între 5 și 14 octombrie au rămas nesărbătoriți de ziua lor. Dar daca așa a zis papa, nu te puteai așeza de-a curmezișul. Că oricum o făceai degeaba.
  • 1895S-a născut actorul Buster Keaton (foto), un comic căruia i s-a dus faima de „omul care n-a râs niciodată”. Adevărul e că avea o față de ziceai că pe strada lui nu s-a inventat râsul. Probabil că puteai să-l și gâdili la tălpi și nu schița vreun zâmbet. Asta e, nimeni nu-i perfect.
  • 1957: Sputnik 1, primul satelit artificial al Pământului, a fost lansat pe orbită de o rachetă R-7 Semiorka, de la cosmodromul Baikonur, URSS. Câte zile or fi chefuit rușii după isprava asta? Poate până la următorul satelit.
  • 1960: Ca să nu pară sovieticii mai cu moț, Statele Unite au lansat în spațiu Courrier IB, primul satelit folosit în telecomunicații. Și mai apoi au tot lansat și ei și rușii, zi de vară până-n seară, de zici că era concurs. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.