• 1582: Papa Grigore al XIII-lea a implementat ceea ce avea să poarte numele de Calendarul gregorian, după numele său (al papei, nu al calendarului). L-a implementat în Italia, Polonia, Portugalia și Spania, așa încât ziua de 4 octombrie a acestui an a devenit 15 octombrie. Raportând totul la zilele noastre e ca și când te culci în seara asta, 4 octombrie, și te trezești vinerea viitoare. E limpede că-ți vine să mormăi, cu năduf, ceva de genul ”mă, cum trece timpul!”.
  • 1960: Statele Unite i-au dat frâu liber în spațiu lui Courrier IB, primul satelit folosit în telecomunicații. Ăsta da nume predestinat curieratului, ducea pesemne satelitul scrisori de la o stea la alta. Dilema e ce făcea când nu găsea o stea acasă, că poate era la cumpărături prin alte galaxii.
  • 1943: S-a născut, în București, Florian Pittiș, actor, muzician și om de radio și televiziune. Plus inconfundabila voce de la Teleenciclopedia de odinioară. Un artist fără cusur, un rebel în tot și-n toate, un suporter pătimaș al Rapidului, un fumător de Carpați fără filtru și un talent uriaș – l-ar putea descrie unii, frugal, ca într-un album al vieții, pe Moțu Pittiș, cum i se spunea. Una peste alta a fost un personaj remarcabil. Ajunge să-i asculți piesele cântate cu Pasărea Colibri ca să te apuce nostalgia. A plecat dintre noi, dar a lăsat atât de multe lucruri frumoase în urma lui…
  • 2000: Yoko Ono, văduva lui John Lennon, a inaugurat, în Tokyo, un muzeu dedicat în exclusivitate legendarului component al trupei The Beatles. Muzeul adăpostește mai bine de 130 de lucruri care i-au aparținut muzicianului, printre care și un jurnal care cuprinde poezii. Un demers sensibil, care trebuie prețuit ca atare. (T.V.S.)

Sursă informații și foto: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.