• 1869: A apărut primul număr al revistei britanice ”Nature”. O publicație științifică, înființată de un domn pe nume Alexander Macmillan. O revistă cu blazon, jos pălăria!
  • 1873: Americanul John B. Beers a înhățat brevetul pentru prima coroană dentară din aur. Să te mai miri că a existat așa-numita ”goană după aur”, din miezul veacului XIX? Voiau oamenii să-și facă dinții, ce mai tura-vura, de-asta căutau aur  🙂
  • 1873: În aceeași zi din același an, unui alt american, Anthony Iske, i s-a patentat mașina de tăiat carne în felii. S-o fi săturat omul de ciozvârte.
  • 1890: S-a dat în folosință City and South London Railway. Linia de metrou fusese proiectată pentru trenuri subterane trase cu cablul. Producătorul de cablu însă a dat faliment între timp, așa că s-a ales un sistem cu tracțiune electrică, o tehnologie experimentală la vremea aceea. Oricum, să dea chix producătorul de cablu când îți era lumea mai dragă și proiectul mai aproape e de toată năuceala. Tot e bine că până la urmă s-a ales varianta de tracțiune electrică, iar nu vreuna cu cai ori boi; nu de alta, dar nu prea aveai cum să le pui faruri nici cailor și nici boilor prin tunel. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: Wikipedia (în imagine un tren City and South London Railway din Illustrated London News, 1890)

CITEȘTE ȘI: La mulți ani, vânători de munte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.