105: Împăratul Traian pleacă din Roma pentru a purta al doilea război împotriva dacilor (105-106). I se pusese pata pe Dacia lui Traian, n-aveai cum să-l scoți dintr-ale lui. Și până la urmă a făcut ce a făcut și și-a împlinit pofta.

1937: Au fost folosite pentru prima oară cărucioarele de supermarket, în Oklahoma City. Inventatorul lor a fost un om de afaceri, Sylvan ”Syl” Goldman, care avea niște magazine gen supermarket. Omul voia să-și crească afacerile, dar dăduse de un impediment. A băgat de seamă că unii mai voiau să cumpere una, alta, dar se opreau după ce li se umplea coșul de mână (logic, că doar nu cărau produsele pe scăfârlie). Așa că a inventat căruciorul de magazin. Bine l-a dus mintea.

1798S-a prăpădit Giovanni Giacomo Casanova, scriitor și aventurier italian, ajuns vestit în epocă pentru escapadele lui de iatac. Mulți soți trebuie să fi făcut chef auzind că nu mai au de a se teme că le pune coarne amorezul.

1989: În Polonia au loc alegeri câștigate de celebrul sindicat Solidaritatea, condus de Lech Walesa, singura mișcare muncitorească independentă întâlnită vreodată într-un stat comunist. A fost un semn clar că în Europa se duce de râpă comunismul. Și bine a făcut că s-a dus. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI: A fost odată Zorba

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.