• 1776: S-a adoptat documentul numit Declarația de independență a Statelor Unite ale Americii. Altfel zis, azi e ziua SUA. La mulți ani!
  • 1790: S-a născut geograful englez George Everest. Cu un an înainte de a se stinge, în 1865, numele său i-a fost dat, de către Societatea Geografică Regală, celui mai înalt munte din lume. Asta deși Everest nu era deloc fan al acestei practici, el mergând pe ideea denumirilor date de localnici. Asta e, până la urmă n-a avut omul încotro și a trebuit să accepte.
  • 1950: Are loc prima emisie a postului de radio Europa Liberă. Tare ascultat a mai fost pe vremea lui nea Nicu, mai trăgea și românul cu urechea la ce se mai petrece dincolo de balta comunismului.
  • 1999: Doi inși care se ocupau cu furatul din situri arheologice au găsit, în Germania, ”Discul ceresc de la Nebra”, considerat cea mai veche reprezentare a cerului. A fost datat cam din anul 1600 î.Hr. E un disc din bronz, cu diametrul de 32 de centimetri, verde-albăstrui, cu elemente din aur. Până la urmă, paradoxal, au fost și hoții ăia buni la ceva, fiindcă altfel cine știe când se mai găsea piesa. Dacă se mai găsea. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Foto: ro.wikipedia.org / Dbachmann

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.