• 1835: În ziarul britanic „Bells Life“ apare prima rublică de șah din lume. No, ăla ziar gânditor!
  • 1854: Căpitanul vasului Samarang, William McDonald, a descoperit și el, ca tot omul, în Oceanul Indian niște insule. Nu erau locuite, așa că n-a avut nimeni de a strâmba din nas când le-a dat numele McDonald. Cam bizar totuși norocul de a descoperi niște insule pustii. Ce să faci acolo? Eventual chemi peștii la chef.
  • 1880: Britanicul Edward Whymper este primul alpinist care urcă până în vârful  Chimborazo (foto), de 6.267 de metri, din Anzi. Chiar dacă e mai scund binișor decât Everestul, piscul din Ecuador e considerat ca fiind la cea mai mare distanță de centrul Pământului. O zic specialiștii, firește, după calculele lor. Oricum, mult a avut de a se cățăra Edward Whymper, bravo lui că a izbutit și că nu l-au istovit cârceii.
  • 2010: Este inaugurată, oficial, cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, din Dubai, având o înălțime de 828 de metri. Înaltă, taică, te ia cu vertij numai și cât numeri până acolo. Dacă te-apuci să numeri și până la cât a costat, adică 1,4 miliarde de dolari, amețește și vertijul. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: ro.wikipedia.org / Carlos Costales Terán

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.