• 1835: Într-un ziar britanic, ”Bells Life“ pe numele lui, apare prima rublică de șah din lume. Frumos, merita și șahul o rubrică a lui.
  • 1918: Un tenace explorator german, Reinhard Maack, descoperă pe o stâncă din masivul Brandberg – cel mai înalt munte din Namibia – o pictură căreia i s-a spus ”Doamna Albă”. Specialiștii au zis că are cel puțin 2000 de ani. Vârsta ca vârsta, numai că i s-a spus într-un mod nițeluș cam hazardat ”doamna”, fiindcă, din ce se mai poate vedea în creația cu pricina, arată cumva ca un călăreț de care a fugit calul. Dar să nu fim cârcotași, importantă e descoperirea la urma urmei, nu?
  • 2010: S-a inaugurat, în Dubai, cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, măsurând 828 de metri. E greu să și numeri până la 828, darămite să pui metru peste metru de construcție până la o asemenea înălțime. Sigur n-a proiectat-o meșterul Manole 🙂
  • 2004: Vehiculul spațial Spirit, denumit oficial Mars Exploration Rover – A sau MER-A, este primul dintre cele două astfel de produse ale NASA care ajunge pe Marte. A fost urmat la trei săptămâni de ”fratele” MER-B. Pesemne vor fi mers doi ca să nu se plictisească. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Wikipedia / Laika ac

CITEȘTE ȘI: Brooklyn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.