• 1639: Astronomul englez Jeremiah Horrocks a efectuat prima observație a tranzitului lui Venus. Bine a pândit omul printre stele.
  • 1888: A apărut la București revista ”Fântâna Blanduziei”, una care îl avea în fruntea comitetului de redacție, cum se numea în acele vremuri, pe Mihai Eminescu. Mottoul revistei era versul eminescian „Unde vei găsi cuvântul ce exprimă adevărul”. Frumos motto, e bun și în ziua de azi. Cât despre găsirea cuvântului care exprimă adevărul mai e mult de scotocit. În general, așa…
  • 1959: Ca parte a programului Mercury, NASA trimite în spațiu misiunea Little Joe 2, care a transportat-o pe maimuța Sam, pentru a testa funcționalitatea sistemelor și efectele adverse ale spațiului asupra oamenilor. Sam a devenit o maimuță vestită după o tură prin spațiu care a durat 11 minute și 6 secunde.
  • 1993: Pleca dintre noi Frank Vincent Zappa, chitarist, compozitor, producător și regizor de film. Un muzician de excepție, cu peste 60 de albume lansate, solo sau cu trupa Mothers of invention.

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Primul film cu Stan și…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.