• 1639: Astronomul englez Jeremiah Horrocks s-a apucat de a făcut prima observație a tranzitului lui Venus. Planetă cu personalitate Venus, face ce vrea cu tranzitul ei. Oricum, de apreciat domnul Jeremiah că a fost consecvent în pânda lui legată de Venus. Nu e defel lesne să tot stai cu ochii pe o planetă, să vezi ce toane are.
  • 1816: James Monroe devine cel de-al cincilea președinte al SUA. O fi făcut chef, s-o fi dansat pe mese? Întrebăm și noi, nu dăm cu reteveiul.
  • 1864: Domnitorul Alexandru Ioan Cuza a promulgat Codul Penal, alcătuit după modelul celui francez și al celui prusac, având însă la bază și unele legi penale autohtone. O zi deloc fericită pentru borfași. Poate totuși se vor fi bucurat cât de cât că nu au prins vremurile în care domnea Țepeș.
  • 1959: În cadrul programului Mercury, NASA făurește misiunea ”Little Joe 2”, prin care e transportată în spațiu maimuța Sam, pentru a se testa funcționalitatea sistemelor și posibilele efecte adverse ale spațiului cosmic asupra oamenilor. A fost o călătorie scurtă, cam cât ai mânca vreo trei banane: 11 minute și 6 secunde. În imagine, Sam, înaintea aventurii cosmice. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.