Astăzi este Ziua internațională a animalelor fără stăpân. Dat fiind că nu le putem adopta pe toate, măcar să le ajutăm, după cum putem fiecare, sprijinind adăposturile în care stau, poate cu puțină hrană, cu mici donații. Că nu e vina lor că au ajuns ale nimănui.

1081: Alexios I Comnenul devine împărat al Bizanțului, luându-i locul lui Nikeforos al III-lea Botaneiates. Începe astfel dinastia Comnenilor, ai cărei reprezentanți vor conduce Imperiul Bizantin mai bine de un secol. Parcă era concurs de nume frumoase pe-acolo, Comnen cu Botaneiates 🙂

1920: A apărut primul film românesc de desene animate, ”Păcală în Lună”, unul realizat de către Aurel Petrescu, caricaturist, desenator și operator de film. El a mai făcut în anii următori câteva filme de animație, care însă nu s-au păstrat. Totuși, la un moment dat Arhiva Națională de Filme a avut o idee bună și a achiziționat un album care conținea 240 de „capete de plan” din filmele lui Aurel Petrescu, așa că astfel s-a mai putut reconstitui câte ceva din creația lui. Decât nimic tot e ceva.

1581: După încheierea călătoriei în jurul lumii, navigatorul englez Francis Drake este înnobilat de regina Elisabeta I a Angliei. Cam sărită peste cal treaba asta cu înnobilatul unui fost corsar și negustor de sclavi, dar nu te pui cu istoria. Că te pui degeaba. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI: La mulți ani, jandarmi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.