• 1581: După încheierea călătoriei sale pe mare în jurul Pământului – a fost primul englez care a făcut asta -, navigatorul Francis Drake este înnobilat de regina Elisabeta I a Angliei, care l-a făcut cavaler (în imagine, o placă de bronz aflată la baza statuii lui Drake din Tavistock). Drake a fost un erou al englezilor în acea vreme. S-a bătut cu spaniolii, dându-i frisoane Invincibilei Armada. Printre altele a fost și corsar (adică, în termenii de atunci, un pirat care ataca și jefuia vasele inamice cu acceptul stăpânirii), dar și om politic. Priceput cetățean, ce să zici.
  • 1818: Congresul american a decretat arborarea unui steag cu câte o stea pentru fiecare stat al SUA. În timp s-au adunat stele cât pentru o constelație.
  • 1920: Caricaturistul Aurel Petrescu a făcut primul film românesc de desene animate, intitulat ”Păcală în Lună”. Creația sa era realizată prin tehnica mixtă a desenului clasic și a cartoanelor decupate, așa încât personajele sale se mișcau rudimentar, doar din articulații, lucru care i-a făcut pe cârcotași să afirme că desenele lui Aurel Petrescu ar fi trebuit să se numească mai degrabă articulate, iar nu animate. Oricum, a fost un început, iar omul trebuie prețuit pentru idee, pentru efort. Că de clevetitori e plin podul, vorba ceea. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.