• 1755: Aventurierul Giacomo Casanova, devenit celebru pentru escapadele sale de alcov, reușește să fugă din Palatul Dogilor, din Veneția. Fusese închis acolo din pricină de „insulte la adresa religiei”. La câte admiratoare avea nu i-o fi fost greu să-și găsească adăposturi de taină în care să se cuibărească după ce a tulit-o din palat. Singura problemă era să nu-l prindă vreun soț nervos, că o cam punea de mămăligă.
  • 1869: La Gara Filaret are loc inaugurarea – una cu fast – a liniei ferate dintre București și Giurgiu. Din gară au plecat, la interval de un sfert de ceas, două garnituri. Prima, denumită „Trenul de onoare Michaiu Bravu”, condusă de sir John Trevor Barklay (asociat al companiei britanice „John Trevor Barclay & John Staniforth”, care a construit calea ferată), iar a doua, „Trenul Dunărea”, garnitură condusă de Nicolae Tănase, primul mecanic de locomotivă român. Tare mândru trebuie să fi fost nea Tănase. Și merita să fie, de bună seamă.
  • 1892Arthur Conan Doyle publică volumul de povestiri (12 la număr) ”Aventurile lui Sherlock Holmes”. Detectivul lui Doyle a devenit, în timp, unul dintre cele mai cunoscute personaje ale literaturii universale. A apărut în 56 de povestiri și patru romane ale lui Doyle. Bine croit personajul cu pricina, inspirație cu toptanul a avut Conan când l-a creat.
  • 1956: Contraamiralul american G.J. Dufek a devenit primul om care a reușit să aterizeze cu un avion la Polul Sud. Dacă or fi organizat pinguinii vreun comitet de primire asta nu știm. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Foto: pixabay.com / Martin Winkler

CITEȘTE ȘI: Diego

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.