Azi e Ziua internațională a Mării Negre. Se sărbătorește în fiecare an în 31 octombrie după ce în 1996 a fost semnat așa-numitul Plan strategic de acţiune pentru Marea Neagră. Plan semnat de către toate țările al căror teritoriu se ”pupă”, cum s-ar zice în termeni cumva casnici, cu Marea Neagră. Să ne trăiești, Mare Neagră!

1756: Celebrul amorez, aventurier, chivernisitor ale vizitelor de alcov – ori cum altfel vreți a-i spune, că variante există cu ghiotura – Giacomo Casanova izbutește cumva să fugă din Palatul Dogilor din Veneția, unde fusese zăvorât pentru afront la adresa religiei și a ”decenței comune”.Totuși, treaba asta cu ”decența comună” pare cam sărită și peste cal, și peste iapă. Păi ce vină avea Casanova că avea șarm și-l plăceau nevestele altora? Oricum, vă dați seama câte dudui se vor fi bucurat că a evadat Casanova? 🙂

1892: Arthur Conan Doyle publică volumul de povestiri ”Aventurile lui Sherlock Holmes”. Adică 12 scrieri polițiste având în centru un personaj pe care Conan Doyle avea să-l facă de-a binelea celebru. Ca să vezi cât de mult contează o idee pe care poți clădi. E drept, de clădit cu imaginație, altminteri încerci să construiești precum meșterul Manole și pică prost și la naturel, și la baladă.

1956: Contraamiralul american G.J. Dufek a devenit primul om care a reușit să aterizeze cu un avion la Polul Sud. Nădăjduim că nu a speriat focile, că nu ar fi fost defel frumos din partea lui. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Marea farsă cu extratereștri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.