• 1498: În cea de-a treia lui călătorie peste ocean, unde i-a descoperit pe indienii care nu erau, de fapt, indieni de felul lor (le mai joacă și azimutul feste uneori chiar și marilor navigatori), Cristofor Columb devine europeanul care descoperă insula Trinidad. Frumoasă insulă descoperi don Cristofor, pe bune.
  • 1914: A venit pe lume celebrul actor francez – logic că nu era celebru când s-a născut, dar a devenit mai apoi 🙂 Louis de Funès. Un actor de comedie fascinant, cu o mimică greu de imitat. Adevărul e că avea o față care îl ajuta mult la tot felul de grimase.
  • 1949: Și dacă tot vorbeam mai sus de nașteri, o seamă de ani mai încolo a văzut lumina zilei, la Timișoara, Mircea Baniciu. Chitarist, vocalist, compozitor. A devenit cunoscut la începutul anilor ’70, în trupa Phoenix, apoi a avut o carieră solo, după care a început treaba în trupa Pasărea Colibri. Un muzician de nota 10, și cu o voce inconfundabilă, și cu arta de a dezmierda chitara, dar și cu un desăvârșit simț al umorului.
  • 1954: Se petrece prima ascensiune pe așa-numitul K2, al doilea munte ca înălțime din lume (8.611 m) după Everest. A cucerit piscul o expediție italiană, condusă de Ardito Desio. K2 e, de fapt, masivul Karakorum, plantat de natură cam la vreo 1.500 de kilometri vest de Everest. Everestul ca Everestul, dar mult a fost de urcat și pe Karakorum. Tot respectul pentru ambițioșii cățărători. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Facebook / Mircea Baniciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.