• 106: Se termină reconstrucția podului peste Dunăre (cu o lungime de 1135 m) la Drobeta, de către Apolodor din Damasc. Podul lui Traian, cum i s-a spus, a fost o construcție uimitoare pentru acele vremuri. Știa Traian să își aleagă meșterii într-ale construcțiilor, asta e clar 🙂
  • 1862: Astronomul american Alvan Graham Clark descoperă steaua pitică albă Sirius B, un soi de companion al lui Sirius, printr-un telescop de 47 cm, aflat acum la Universitatea Northwestern. A fost ambițios Clark, a vrut o stea pitică, a scrutat zările cosmice și a găsit-o.
  • 1863: În Franța este publicat pentru prima dată romanul „Cinci săptămâni în balon”, de Jules Verne. O carte fascinantă, ca, de altfel, toate scrierile lui monsieur Verne.
  • 1961: Cimpanzeul Ham a făcut un zbor suborbital în misiunea Mercury-Redstone 2, parte a proiectului Mercury al programului spațial american. Zborul a durat 16 minute și 39 de secunde, după care capsula a amerizat în Oceanul Atlantic. Ham a ieșit cu bine din periplul său spațial. Ce le va fi povestit nepoților despre călătoria lui cosmică n-avem de unde ști. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Concert pe acoperiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.