• Azi e Ziua Internațională a Traducerilor. A fost inițiată de către Federația Internațională a Traducătorilor în 1953 pentru a sublinia importanța profesiei de traducător și a multilingvismului. La mulți ani, traducători!
  • 1880: Un astronom amator american, Henry Draper, reușește prima fotografie a nebuloasei Orion. E vestită nebuloasa cu pricina fiindcă e una dintre cele mai strălucitoare și poate fi văzută cu ochiul liber în timpul nopții. Ea le-a dezvăluit astronomilor multe despre procesul formării stelelor și a sistemelor planetare aflate în jurul lor, din nori de gaz și praf. Cum s-ar zice, o nebuloasă foarte de treabă, să ne trăiască!
  • 1846: Ar fi avut loc prima extracție de dinți fără durere, sub narcotic. Una făcută de William Thomas Green Morton pe un pacient numit Eben Frost. Curajos pacientul, totuși 🙂
  • 1928: Se năștea, la Sighetu Marmației, Elie Wiesel. A fost scriitor și ziarist, eseist și filosof, activist în domeniul drepturilor omului. În 1986 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Pace. În 1996 a fost numit membru al Academiei Americane de Artă și Literatură, iar în 2001, membru de onoare al Academiei Române. A fost o personalitate remarcabilă. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: E ziua inimii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.