• 1520: Soliman I, sau Suleiman Magnificul, ajunge sultan al Imperiului Otoman. I s-a spus ba Manificul, ba Legiuitorul, ba cel Strălucit. Pesemne că uneori nu mai știa nici el cum îl cheamă. Una peste alta a fost un sultan destupat la mansardă, punea preț pe cultură, pe progres. Mai trântea însă și câte un război, deh, ca tot otomanul din vremea aceea.
  • 1846: William Thomas Green Morton face prima extracție de dinți fără durere, sub narcotic. Oare nu și-o fi și îmbătat pacientul, ca să fie sigur?
  • 1964: A venit pe lume, în  Città di Castello (Umbria, Italia), Monica Bellucci. Fiică a unei pictorițe și a unui proprietar de firmă de transporturi, Monica s-a apucat de modeling la 16 ani. Și-a dorit o carieră de avocat și lucra ca fotomodel spre a-și plăti studiile la Universitatea din Perugia, însă până la urmă a lăsat baltă ideea de avocatură și s-a apucat de actorie. La urma urmei era păcat să-și risipească frumusețea prin săli de judecată, nu? 🙂
  • 2016: Două tablouri valorând cu totul 100 de milioane de dolari sunt recuperate după ce au fost furate de la Muzeul Van Gogh în 2002. Întrebarea e ce visător mai spera ca ele să fie recuperate după 14 ani? Ei iaca s-a putut, bravo celor care le-au luat urma zurbagiilor de hoțomani. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Wikipedia / Georges Biard

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.