• 1270Cruciada a opta a luat sfârșit, după ce Carol I al Neapolelui și Muhammad I al-Mustansir au ajuns la un acord comercial. Altfel zis, paralele rezolvă orice.
  • 1837: A apărut ”Jurnalul” lui Alexandru Ghica, domnul Țării Românești, prin care le era acordat sătenilor dreptul (condiționat, că doar nu moca) de a se strămuta în orașe. „Jurnalul” a fost anulat în 1843 de noul domnitor, Gheorghe Bibescu. Norocul țăranilor care au apucat să se facă orășeni până la anularea lui Bibescu.
  • 1938: S-a difuzat, în forma de teatru radiofonic, în New Jersey, ”Războiul lumilor”, o prelucrare a romanului lui H.G. Wells de către Orson Welles, care a stârnit panică între mii de oameni, care chiar au crezut că SUA au fost invadate de marțieni. Aveau o naivitate absolut simpatică unii pe vremea aceea. Poate au și fript curcanul ca să-i cheme pe marțieni la masă, că nu strica să se pună bine cu ei. Oricum, a rămas de poveste tevatura că unii care ascultau un teatru radiofonic au crezut că e vorba de o știre că au venit marțienii.
  • 1960: S-a născut Diego Armando Maradona, ”El pibe de oro”, cum a mai fost alintat de-a lungul vremurilor. A fost el cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor sau a fost Pele? Iată o dilemă căreia nu-i vom găsi răspuns vreodată. Și parcă e mai bine să rămână așa.

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Foto: ro.wikipedia.org / Neogeolegend

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.