• 1858: Un onorabil domn american, pe numele dumisale John Landis Mason, dat fiind că a zămislit o invenție, a și patentat-o. E vorba despre ”borcanul cu ghivent”, care avea să fie cunoscut sub numele de „borcanul Mason”. Nu vă scărpinați în cap, că nu e coșcogea invenția care să-i fi făcut pe extratereștri să vină în vizită neanunțată ca să fure patentul; era un borcan cu filet, ce mai tura-vura. Unul în care ședeau castraveții mai în largul lor pesemne.
  • 1872: La o bună bucată de vreme după ce s-au convins că Pământul e rotund, oamenii l-au ”miniaturizat”, să-i zicem așa, în forma unei mingi. Cea de fotbal.  Că încă ne mai punem întrebări despre ce va fi fost mai întâi, oul sau găina, balonul sau fotbalul, cert e că acest sport de dat cu piciorul în minge și pe alocuri în gleznele adversarului a fost inventat. Iar la fel de cert este că primul meci internațional de fotbal a avut loc la Glasgow, între Scoția și Anglia. Cronicarii sportivi ai acelor vremuri nu ne-au lăsat detalii despre scor și desfășurarea partidei, dar ce mai contează. Important e că s-a jucat. (În imagine, o schiță în creion, de la acel meci, a unui desenator necunoscut; nu știm dacă era microbist au ba, ori dacă da cu cine ținea.)
  • 1874: A venit pe lume Winston Churchill. Bune ursitoare a avut la cât a ajuns de vestit și ca politician, și ca scriitor, și ca laureat al premiului Nobel.
  • 1995Bill Clinton a fost primul președinte american care a vizitat Irlanda de Nord. S-o fi plictisit să stea pe acasă. (T.V.S.)

Sura datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Mașinăria de sunete

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.