• 1835Vine pe lume, într-un hambar din Florida, Samuel Langhorne Clemens, cel care avea să fie cunoscut mai apoi sub pseudonimul literar Mark Twain. Înzestrat cu un simț al umorului remarcabil, s-a bucurat de o popularitate uriașă. La fel ca romanele lui, ”Aventurile lui Tom Sawyer”, ”Prinț și cerșetor”, ”Aventurile lui Huckleberry Finn” ori ”Un yankeu la curtea regelui Arthur”. Să-l tot citești și acum, nu alta!
  • 1872: A avut loc primul meci internațional de fotbal, la Hamilton Crescent, în Glasgow, între Scoția și Anglia. Nu mai contează cât a fost scorul, că nu facem statistici, important e că a fost o bornă a fotbalului. 148 de ani de-atunci… cum mai trece timpul, zău așa :).
  • 1979: Trupa Pink Floyd lansează albumul ”The Wall”. O operă rock care a însemnat zeci de milioane de discuri vândute. Single-ul „Another Brick in the Wall” este luni în șir numărul unu în Europa. A cam știut Pink Floyd (foto, într-un concert la East Court, în 1973, în timpul turneului ”The Dark Side of the Moon) ce creează. O trupă croită din muzicieni, iar nu din cântăreți.
  • 1990: Demolarea Zidului Berlinului este finalizată oficial. Șase porțiuni mici rămân ca un fel de memorial. O demolare cât un simbol al libertății. (T.V.S.)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: ro.wikipedia.org / Tim Duncan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.