• 1432: Vine pe lume cel care avea să ajungă sultanul Mahomed al II-lea. A cucerit fârtatul ăsta tot ce a prins. Noroc cu Ștefan cel Mare ce a mai încercat să-i facă zile fripte, dar până la urmă a dat-o pe pace cu turcul.
  • 1858: Americanul Hyman Lipman înregistrează patentul creionului cu radieră. Asta însă la 88 de ani după ce a realizat un astfel de creion un englez, Edward Nairne. Deh, diviziunea socială a muncii: unul inventează, altul brevetează. Dar e bine că avem creion cu radieră în capăt.
  • 1867: Statele Unite cumpără Alaska și Insulele Aleutine. Le cumpără de la ruși, că doar nu de la urși. Prețul tranzacției? 7,2 milioane de dolari. În câte butoaie de votcă o fi constat aldămașul asta nu mai știm.
  • 1987: La o licitație Christie’s, o companie de asigurări japoneză a cumpărat unul dintre tablourile reprezentând floarea-soarelui ale lui Van Gogh. L-a cumpărat la un preț de te ia cu amețeală: 24,75 milioane de lire sterline. Scumpă floarea-soarelui, ce să te mai miri cât costă acum uleiul 🙂 (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: pixabay.com

Citește și: Al treilea titlu european pentru România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.