1536: Regele Henric al VIII-lea al Angliei s-a căsătorit pentru a treia oară. A făcut-o cu Jane Seymour, o doamnă de onoare a primelor sale două neveste. Să tot fii doamnă de onoare, bună meserie, se putea promova în funcția de regină. Chit că nu era tare comod să-i fii consoartă lui Henric al VIII-lea la ce fluturi îi zburau și îi zburdau prin cap.

1631: Medicul regal Théophraste Renaudot publică primul ziar francez ”La Gazette”. Era ceva în acele vremuri să faci un ziar, fie vorba-ntre noi. Oare ce scria prin el, o fi avut și publicitate, gen ”La birtul Coțofana plouată se vinde cea mai bună bere? N-avem cum să aflăm, dar măcar facem exerciții de imaginație 🙂

1876: Sultanului otoman Abdulaziz i se trage tronul de sub posterior și e succedat de un nepot, Murad al V-lea. Care însă, boieri dumneavoastră, n-a zăbovit nici el prea mult pe jilțul împărătesc. Trei luni mai târziu avea să fie înlocuit de către fratele dumisale, Abdul Hamid al II-lea. Tot e bine că se împărțea tronul în familie, oameni de treabă otomanii, ce să mai zici… (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Primii musafiri ai Everestului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.