• 1859: Acrobatul francez Charles Blondin a traversat cascada Niagara mergând pe o funie. De felicitat omul, dar și funia, care n-a făcut pe interesanta să-i fugă de sub pingele. Dincolo de adrenalină, nu e totuși mai tihnit să o iei de-a curmezișul Niagarei la televizor? La reclame poți face și pauză de hidratare.
  • 1905Albert Einstein publică lucrarea „Asupra electrodinamicii corpurilor în mișcare”, cunoscută astăzi ca teoria relativității. Și uite așa ne-a zăpăcit Einstein existența, înșurubându-ne în cap ideea că totul e relativ. Nu că nu știam, dar parcă ne-ar fi plăcut să ne facem că plouă. Dar poți de Einstein?!
  • 1936: Se publică romanul „Pe aripile vântului” al scriitoarei americane Margaret Mitchell. Ei bine, ăla da roman!
  • 1973: Cea mai lungă eclipsă totală de soare a secolului XX – a avut șase minute și 20 de secunde. S-a cam mișcat cu încetinitorul eclipsa asta.
  • 2015: A fost adăugată o secundă în plus în dispozitivele care măsoară timpul universal, pentru a compensa încetinirea vitezei de rotație a Terrei în jurul propriei axe. Oare cum s-o fi calculat secunda asta pentru clepsidre? S-o fi făcut contract cu vreo ceată de furnici pentru număratul grăunțelor de nisip care trebuiau adăugate. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.