1930: La Montevideo, Uruguay câștigă primul Campionat Mondial de fotbal, după ce învinge în finală Argentina. Se împlinesc, iată, 93 de ani de la prima finală de Cupă Mondială. Iute parcă trec anii în fotbal, nu? 🙂

1970: Și dacă tot vorbeam mai sus de fotbal, la Arad s-a desfășurat primul meci internațional de fotbal feminin din România, între Foresta Arad și Olimpia Zdar Nad Sazavou, din Cehoslovacia. Nu întrebați de scor, că nu-l știm. Important e că s-a jucat meciul.

1996: A plecat dintre noi antrenorul Constantin Teașcă. Nea Titi – sau Piticul, cum era poreclit – a fost un personaj aparte al fotbalului autohton. Era iscusit nu doar la antrenat, ci și la lucrul cu condeiul. A scris mai multe cărți de specialitate și de beletristică sportivă. A fost, cum s-ar zice, și un bun antrenor al cuvintelor.

2020: Este lansată cu succes misiunea Mars 2020. Una de explorare a planetei Marte cu un rover dezvoltat de Jet Propulsion Laboratory. Obiectivul principal al acestei misiuni? De a căuta urme de posibili microbi marțieni, de a colecta mostre de sol, de a căuta apă și de a studia praful. Bogată fișă de post pe capul unui vehicul cosmic, zău așa. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Il Luce

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.