• 762: Califul Al-Mansur întemeiază, pe vechiul teritoriu al Mesopotamiei și pe cel actual al Irakului, orașul Bagdad. A cam împlinit o vârstă venerabilă Bagdadul.
  • 1930: La Montevideo, Uruguay câștigă primul Campionat Mondial de fotbal, învingând în finală Argentina cu 4-2. 13 echipe au participat la competiție, printre care și România. Din Europa, pe lângă naționala noastră au mai fost prezente încă trei – Belgia, Franța și Iugoslavia. Asta fiindcă era de străbătut oceanul, iar la cât călătoreai cu vaporul din Europa până în America de Sud ți se cam tăia cheful de fotbal. Important e însă că am fost acolo.
  • 1970: La Arad s-a desfășurat primul meci internațional de fotbal feminin din România, între Foresta, din localitate, și Olimpia Zdar Nad Sazavou, din Cehoslovacia. Nu are vreo importanță scorul, premiera a contat.
  • 2020: Este lansată Mars 2020, o misiune de explorare a planetei Marte cu un rover dezvoltat de Jet Propulsion Laboratory. Obiectivul? Acela de a căuta urme de microbi marțieni și de a colecta mostre de sol. Totul e să nu se îmbolnăvească roverul căutător de microbi.

Sursa datelor și foto: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.