1460: Se consumă un nou episod din păruiala numită Războiul celor două roze. Oștenii Casei de York,  care avea drept blazon roza albă, pierd bătălia de la Wakefield în fața cătanelor Casei de Lancaster, cea cu roza roșie. Războiul cu pricina s-a întins pe trei decenii, însă cu pauze. Se cam plictiseau oameniii pe vremea aceea, nu aveau rețele de socializare, așa că se apucau să se ciomăgească. Asta e, nu te pui cu gusturile.

1901: Exploratorii britanici Robert Falcon Scott, Edward Wilson și Ernest Shackleton au reușit în timpul expediției Discovery, din Anctartica, să atingă cel mai sudic punct, la 82°17′. Rezultatele științifice ale acestei expediții au fost de excepție în domenii precum biologie, zoologie, geologie ori meteorologie. A meritat dârdâiala.

1976: Se constituie compania româno-franceză Oltcit, în urma unui parteneriat între guvernul de la București și producătorul francez de automobile Citroen. Un an mai târziu, la Craiova începea construcția unei fabrici pentru producerea unui automobil de dimensiuni mici. Adică dragul de Oltcit. Deh, vremuri. Dar chiar nu era o mașină de lepădat.

1987: În Zimbabwe e ales președinte Robert Mugabe. A stat 30 de ani la putere și a fost un dictator, nu era tare bine să-i ieși în cale dacă aveai fie și vreo urmă de muscă pe căciulă. Omul se venera într-o asemenea manieră  pe el însuși, încât la o festivitate prilejuită de aniversarea independenței statului a fost văzut închinându-se la propriul tablou. Greu cu scrântiții… (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

Citește și: Ferdinand și Maria

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.