• 1863: A apărut, la București, prima revistă umoristică, editată de B.P. Hasdeu. Îi zicea „Aghiuță” și era subintitulată ”Foaie umoristică, satirică și critică”. O publicație care și-a îndreptat criticile spre coaliția burghezo-moșierească. Dacă nu și-a găsit alți mușterii, ce să facă și revista, se lua de cine putea și ea.
  • 1863: Americanul J.T. Alden a brevetat metoda de obținere a drojdiei. Bravo lui, că mult bine a adus și berii și, implicit, nouă 🙂
  • 1945: A venit pe lume fostul mare fotbalist Gerd Müller. Cu Bayern München a cucerit 3 Cupe ale Campionilor Europeni, iar cu naționala RFG-ului a câștigat un titlu mondial și unul european. Numai Romário și Pelé îl depășesc într-un clasament all-time al golurilor. A avut și două porecle de alint: „Bombardierul națiunii” și „Müller cel mic și gras”.
  • E Ziua vânătorilor de munte. Arma a fost înființată la 3 noiembrie 1916, când Marele Cartier General a decis transformarea Școlii militare de schiori din București în Corpul vânătorilor de munte. La mulți ani, vânători de munte! (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Facebook / Brigada 61 Vânători de Munte ”General Virgil Bădulescu”

CITEȘTE ȘI: ”Luchianul sculpturii românești”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.