• 1469: S-a născut Niccolo Machiavelli, care avea să ajungă un celebru scriitor, om politic și istoric italian, reprezentant al istoriografiei renascentiste. Bună zi de naștere și-a găsit dacă avea să ajungă așa vestit. De treabă ursitoare a avut.
  • 1494: Cristofor Columb descoperă Jamaica. Dacă mai avea puțintică răbdare, preț de niște veacuri, îl descoperea și pe Bob Marley, plus reggae la pachet.
  • 1937: Romanul ”Pe aripile vântului”, al scriitoarei Margaret Mitchell, câștigă premiul Pulitzer. Avea și de ce. Cât despre ecranizare, cea cu Vivien Leigh și Clark Gable – un film de referință. Fie vorba-ntre noi, când primești zece premii Oscar, nu prea ai cum să nu fii de referință. Tot respectul pentru astfel de creații, și literare, și cinematografice!
  • 1979: Margaret Thatcher a câștigat alegerile și a devenit prima femeie prim-ministru din istoria Marii Britanii. A deținut această funcție până la 22 noiembrie 1990. I s-a spus ”doamna de fier”. Și nu degeaba. A modelat ani în șir fierul discursului multor politicieni cu care a avut de a face. Și ei s-au ales cu fier forjat. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.