1608: Exploratorul francez Samuel de Champlain a înființat orașul canadian Quebec. A fost numit „părintele Noii Franțe” și a ocupat funcția de guvernator până la moarte. O fi meritat omul postul de vreme ce i-a fost oferit pe viață.

1898Joshua Slocum (foto) devine primul navigator solitar care face înconjurul Pământului. A făcut uimitoarea expediție cu al său vas ”Spray”. A scris și o carte despre călătoria lui, ”Navigând singur în jurul lumii”, care a fost bestseller. Să te încumeți să străbați de unul singur mările și oceanele, cu mijloacele marinărești de atunci, înconjurând Pământul, ăsta da curaj. A fost un temerar mister Slocum, n-ai ce zice.

1886: Inginerul german Karl Benz își prezintă oficial invenția Benz Patent Motorwagen, invenție considerată ca primul automobil. Adică un vehicul conceput pentru a fi propulsat de un motor. Motorul era conectat la roți prin curele și lanțuri de bicicletă. E drept că mașinăria arăta ca o combinație între căruță și bicicletă. Un soi de căruțocletă. Sau biciruță. Dar mergea? Mergea, asta conta.

1928: Inginerul englez John Logie Baird a enunțat, pentru prima dată, principiul televiziunii în culori. S-o fi săturat omul de alb-negru. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Ziua jurnaliștilor sportivi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.