• 324: Are loc bătălia de la Adrianopol, în care Constantin I (sau cel Mare, cum mai avea să fie cunoscut) îl învinge pe Licinius, care n-are ce face și fuge din Bizanț. Lupta ca lupta – că se ciomăgeau oamenii cu sârg și abnegație în acele vremuri -, însă mai interesante sunt numele, apelativele, cum vreți a le spune, pe care și le-a lipit Constantin I. Așadar era: Imperator, Caesar, Valerius, Aurelius, Constantinus, Pius, Felix, Augustus, Germanicus Maximus, Sarmaticus Maximus, Gothicus Maximus, Medicus Maximus, Britannicus Maximus, Arabicus Maximus, Adiabenicus Maximus, Persicus Maximus, Armeniacus Maximus, Carpicus Maximus. Maximus la maxim era cetățeanul, n-ai ce zice.
  • 1886: Inginerul german Karl Benz dezvăluie, oficial, „Benz Patent Motorwagen”, considerat ca fiind primul automobil, adicătelea un vehicul conceput pentru a fi propulsat de un motor. Sigur că arată mai degrabă ca o tricicletă cam mare 🙂
  • 1898: Temerarul Joshua Slocum ajunge primul navigator solitar care face înconjurul Pământului. O reușită admirabilă, numai că te întrebi dacă nu s-o fi plictisit atâta amar de vreme singur pe mare. Că degeaba încerci să socializezi cu peștii, pe ăia nu îi scoți nicicum dintr-ale lor, tac mâlc.
  • 1928Inginerul scoțian John Logie Baird englez a enunțat, pentru prima dată, principiul televiziunii în culori. Nu intrăm în detalii tehnice, pe scurt ideea e că a  realizat primul tub electronic pentru televiziunea color. Ziceți și voi, ce ne făceam fără el? (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.