• 1886: Inginerul german Karl Benz îi face cunoștință publicului cu Benz Patent Motorwagen, considerat ca fiind primul automobil, un vehicul conceput pentru a fi propulsat de un motor. Benz construise vehiculul cu un an înainte.  Acesta avea instalație de răcire cu apă, iar transmisia se făcea prin curele și lanțuri de bicicletă. Arăta cam ca o tricicletă specială, însă a fost o invenție remarcabilă.
  • 1928: Inginerul scoțian John Logie Baird a enunțat pentru prima dată principiul televiziunii în culori. De altfel, a și realizat primul tub electronic pentru televiziunea color. Bun lucru a făcut colorând lumea din acea cutie numită televizor.
  • E Ziua Justiției. În România, aceasta se sărbătorește anual în prima duminică a lunii iulie. La mulți ani tuturor celor care activează în domeniu.
  • 1962: A venit pe lume actorul și producătorul Tom Cruise. Darnice au fost ursitoarele cu el, trebuie să recunoaștem. Se simte în cinematografie ca peștele în apă. Avea să fie desemnat de revista ”Forbes”, în 2006, ”cea mai puternică celebritate din lume”. Iar ”Forbes” nu împarte titulaturi doar ca să se afle în treabă (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Ziua jurnalistului sportiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.