• 1472: Ștefan cel Mare le acordă un privilegiu important neguțătorilor brașoveni, și anume libertate comercială deplină în hălăduiala lor prin Moldova și garantarea siguranței negustoriei lor. Treaba asta cu siguranța e relativă, totuși, ce, parcă pe vremea aceea nu erau lotri cu grămada? La urma urmei, gestul lui Ștefan contează. Mare domn, mare caracter, vorba ceea.
  • 1749: A apărut, la Copenhaga, cel mai vechi ziar din lume, ”Berlingske Tidende”. Ambițioși oameni să facă un ziar pe vremea aceea, că mulți habar n-aveau să citească.
  • 1870: A început construcția podului Brooklyn, din New York. A fost finalizat în 1883. Este unul dintre cele mai vechi poduri suspendate din Statele Unite. E și lung cât o zi de post – 1825 de metri -, dar e și frumos, n-ai ce zice (imaginea e din 1896).
  • 1987: Aretha Franklin a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame, devenind prima femeie din lume care are parte de această distincție. A meritat cu prisosință, la ce voce avea.
  • 1993: Se parafează, la Moscova, acordul de dezarmare strategică Start II, care prevedea reducerea, în zece ani, cu două treimi a arsenalelor nucleare strategice ale Rusiei și SUA. Bună snoavă, că parcă și-or fi și tăiat cele două țări din arsenal. Dar, deh, mai dă bine la public câte un acord pompos și stufos din când în când. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.