• 1904: Astronomul Charles Dillon Perrine descoperă, la Observatorul Lick din California, cel mai mare satelit neregulat al lui Jupiter, care avea să fie botezat Himalia. De treabă satelitul că s-a lăsat descoperit.
  • 1927: S-a lansat primul film cu Stan și Bran, ”Putting pants on Philip”. Și multe au mai lansat mai apoi. Doi comici simpatici foc, personaje savuroase, care i-au făcut pe mulți să învețe râsul cu gura până la urechi.
  • 1967: Într-un spital din Cape Town un chirurg sud-african, Christian Barnard, a realizat primul transplant de inimă din lume. Jos pălăria!
  • 1973: ”Cel mai iubit fiu al poporului”, Nicolae Ceaușescu, dă o tură în Statele Unite, într-o vizită oficială. Nu s-a dus să caute visul american. Nea Nicu voia să obțină clauza națiunii celei mai favorizate – una care oferea facilități vamale pentru produsele românești importate de SUA – și să pună mâna pe un împrumut grăsan, de vreo jumătate de miliard de dolari, pe termen lung și cu dobândă mică. S-a întors acasă fluierând a pagubă, că n-a primit nimic. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Domnul cu mustață care a inventat lama de ras

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.