• E Ziua Jandarmeriei Române. Marcată în fiecare an în 3 aprilie, dată la care, în anul 1850, domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, a aprobat hotărârea Divanului obştesc, semnând actul de înfiinţare a jandarmeriei: „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”. La mulți ani, jandarmi, și să ne purtați de grijă.
  • 1860: Din inițiativa unui întreprinzător, pe numele dumisale William Hepburn Russell, începe să funcționeze în Statele Unite Pony Express, un serviciu de livrare prin poștă. Cum de multe ori socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, compania devine un dezastru financiar, dar și un mit național. Pesemne că n-o fi fost, totuși, mitul cel mai fericit.
  • 1897: Mihail Sadoveanu a debutat în ziarul umoristic „Dracul”, din București. Cine să fi bănuit că era podidit Sadoveanu de umor, la ce față serioasă avea? 🙂
  • 2007: Un tren de mare viteză, un TGV transformat, V150 , atinge 574,8 km/h pe ruta Strasbourg – Paris, stabilind un nou record de viteză pentru vehiculele feroviare cu roți, record deținut anterior de TGV Atlantique. E clar că trenul ăsta îl întrecea și pe calul lui Harap-Alb.

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: IJJ Maramureș

CITEȘTE ȘI: În vremea lui JR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.